kharch,
17.05.2007 13:47
Оскільки моє дитинство триває, то з раннього дитинства (18 років, 1988 рік) памятаю, що в магазинах була ковбаса, хліб, масло. К і М не було в провінції і тому юний провінціал вирішив насолодитися перевагами(прелестями) столичного життя.
Купив півкіла ковбаси типу лікарська, півкіла масла, білий батон і зробив собі шикарний бутерброд. Печінка сказала рішуче "Ні" - було дуже фігово і з того часу почалася моя Дорога до Здорового Способу Життя Ще памятаю, що Київських тортів у вільному продажі в той час не було, а я, як прилежний син, вирішив додому на канікули їх з Кийова привезти. Хтось з корінних сказав що їх викидають у "Золотому ключику", що біля Республіканського стадіону, але чергу треба займати зранку. Ну ми з колегою встали о п`ятій ранку і холодним листопадовим ранком відправилися пішки з гуртожитку 16 на вулиці Сеченова що майже біля Виставки до Золотого Ключика. Прийшли о шостій. Біля магазину нікого не було. Ми зраділи що в черзі на торти будемо перші. Перші люди за нами, яким ми могли запропонувати місце в черзі, почали надходити десь за 30 хвилин до відкриття магазину(8*00) а ми до цього часу як ідіоти наматували круги щоб зігрітися. Коли відкрили магазин, то виявилося, що торти сьогодні не завозяться. Після того випадку я розлюбив Київські торти. Ще памятаю шалені черги за милом у Московському універмазі. Після того я дуже рідко миюся з милом - вистачає озера зранку і душу ввечері. Всім приємних спогадів! |
|
Борода,
17.05.2007 14:05
Харч:
"Купив півкіла ковбаси типу лікарська, півкіла масла, білий батон і зробив собі шикарний бутерброд." То це ти, заїджий негіднику, з`їв тоді мою ковбасу?! А я все на москалів грішив... |
|
kharch,
17.05.2007 14:10
Та я тільки пів-кіла від твоєї законно-назначеної ковбаски вихватив і мені вистачило.
Додому на село ковбаску не возив - чесно. Тільки з села гарну якісну свинячу ковбаску та й ту скормлював друзям. Всім дуже дякую за сьогоднішній форум - всі просто потрясні. Але колись треба і попрацювати. За сім закриваюся в окремій кімнаті і викидаю ключ у вікно - треба щоб мізки працювали а не тільки розважалися. |
|
Борода,
17.05.2007 17:27
Тому півкіла, цьому півкіла - вже кіла і нема! (бурча)
А кто помнит 23 и 30 трамвайчики? |
|
nataly,
17.05.2007 21:36
Расстроил меня Око, да и возраст сказывается, не могу вспомнить где эти трамваи ходили.
|
|
Борода,
17.05.2007 21:42
Для всех интересующихся, крайне рекомендую сайт Стефана Машкевича "Памяти киевских трамваев" http://www.mashke.org/kievtram/
|
|
Борода,
17.05.2007 21:49
А еще, вот, попробую выложить сейчас часть снимков Киева июля месяца 1980 г.
|
|
Борода,
17.05.2007 21:54
Заранее прошу прощения за качество снимков, мне тогда было 17 лет, это была моя первая цветная пленка (советская безмасочная ДС-4), отпечатаны же снимки были только три года назад, сьемка производилась на самый простой аппарат с наводкой на резкость по шкале расстояний, без малейшей автоматики и экспонометра, "Виллия".
|
|
Борода,
17.05.2007 22:06
Вот момент передачи олимпийского огня от факелоносца к факелоносцу в Киеве в 1980 г., при следовании факела в Москву. Место перед входом на стадион "Динамо".
|
|
Борода,
17.05.2007 22:11
|
|
sasha13,
17.05.2007 22:14
да это просто супер качество как для советской пленки
риспект фотографу мне было 13 лет и я тоже имел фотоаппарат вилия но про цветную пленку даже не мечтал вот вам разница между городом и деревней :) слайды позже мог снимать только на орвоколор, советская попадалась 2 из 3 брак |
|
Борода,
17.05.2007 22:15
А вот памятник Ленину на пл. Октябрьской революции тогда же... Видны фонтаны, в которых мы любили студентами купаться.
|
|
sasha13,
17.05.2007 22:16
или фотошоп сделал свое дело ???
|
|
Борода,
17.05.2007 22:21
|
|
nataly,
17.05.2007 22:23
Борода писал(а): А вот памятник Ленину на пл. Октябрьской революции тогда же... Видны фонтаны, в которых... Памятник Ленину работы Бородая. А фонтаны какие ! Да, там весной у консерватории высаживали клумбы гиацинтов или тюльпанов. Такая была уютная площадь! |
|
sasha13,
17.05.2007 22:23
Борода писал(а): А вот памятник Ленину на пл. Октябрьской революции тогда же... Видны фонтаны, в которых... я глазам не верю неужели в Киеве снесли памятник ленину ?!?!? а где он стоял? и почему не все? |
|
Борода,
17.05.2007 22:25
Не, Саша, в фотошопе я только сканировал да подрезал. Я не умею работать с этой программой. А тогда, я отчего-то решил начать снимать на цветную негативную пленку, хотя отпечатать снимки в цвете я не мог - это стоило очень дорого, поэтому пробовал печатать на ч/б бумагу, но результат не радовал, была слабая контрастность даже на бумаге №5.
|
|
sasha13,
17.05.2007 22:26
видишь ОКО почему я в тебя такой влюбленный
да потому, что кроме тебя со мной никто не хочет на форуме разговаривать :( Был еще Изгой, забанили бедолагу... |
|
Борода,
17.05.2007 22:27
Натали! Памятник Ленину работы Бородая - это звучит!
|
|
sasha13,
17.05.2007 22:29
Борода писал(а): Не, Саша, в фотошопе я только сканировал да подрезал. Я не умею работать с этой программой.... о... разговаривают.... я тоже не умею в фотошопе но купил цифровой фотик и потихоньку невзирая на испорченные алкоголем и общением в форумах мозги осваиваю бо без него никак, нада |
Добавить сообщение
Подписаться на эту тему
Количество сообщений в этой теме - 321